sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Trouble loves me


Luovan lauantain haasteena on Tekstihaaste

Tekstini kuvaan on John Fowlesin hienosta kirjasta Jumalten naamiot:

...
Filmin laatu muuttui. Tämä pahasti heiluva kohtaus oli otettu toisella kameralla toisessa tilanteessa. Kaksi ihmistä täydessä ravintolassa. Järkyttyen ja katkeran kiukun maku suussani tunsin nuo ihmiset: Alison ja minä Pireuksessa ensimmäisenä iltanamme. Välähdys tyhjää filmiä, sitten toinen otos meistä paikassa, jota en heti tunnistanut. Alison laskeutumassa jyrkkää kylätietä, minä pari metriä jäljempänä. Näytimme väsyneiltä, ja vaikka ilmeitä ei niin etäältä erottanutkaan, nuo pari metriä välissämme, tapamme kävellä kertoivat että olomme oli kurja. Sitten kuva lupsahti paikoilleen: paluumatkalla Arachovassa. Kameramies oli kaiketi ollut piilossa jossain mökissä ja filmannut ehkä ikkunaluukun säleiden välitse, sillä mustana näkyvä poikkipiena peitti otoksen lopun. Muistin sodanaikaisen välähdyksen Wimmelistä. Ymmärsin myös fimin merkityksen: meitä oli seuratta, pidetty silmällä ja filmattu kaiken aikaa. Parnassoksen paljailla ylärinteillä se ei olisi ollut mahdollista, mutta metsän suojassa ... muistin lammikon, auringon alastomalla selälläni ja Alisonin allani. Sietämättömän kamalaa ja rietasta, että kaikista hetkistä juuri se olisi voinutkin olla julkinen. 
Riisuttuna, tietämisen ruoska selässäni; ja tieto heidän tietämisestään.
Taas tyhjää filmiä. Sitten uusi otsikko:

5 kommenttia:

 1. Hauska, kuinka silmäni aistivat säleikön koko kuvan leveydeltä, vaikka kuvassasi se on vain aavistus. Tämä on hieno työ. Naisen ilmettä en oikein osaa tulkita, tulee lähinnä mieleeni rakkaudesta raukea ;-)

  VastaaPoista
 2. Ilmeikäs ja dramaattinen työsi miellyttää minua kovasti. On taitoa saada näin paljon tunnetta kasvokuvaan. Jo ilman tekstiä, aavistin, että nyt ei ole kaikki hyvin.

  VastaaPoista
 3. Aina; olet oikeassa sen säleikön suhteen. Mä en saa enää näitä kuvia zoomattua näytöllä suuremmaksi, sillä tavoin aavistuksesta saisi enemmän kiinni =)

  Usva; kiitos kauniista sanoistasi. Hyvä jos tunteita näkyy näin pienessäkin työssä =)

  VastaaPoista
 4. Olet saanut näennäisen askeettiseen kuvaan mielettömän tunnelatauksen, joka tekstin kanssa on kokonainen tarina, mahtavaa!

  VastaaPoista
 5. Elegia; kiitos. Tuo on aikamoinen kirja josta nuorena humalluin. Innostuin taas lukemaan sitä ja tämä kuva syntyi aika helposti, sillä tunnelatausta kirjassa riittää. Antoisaa viikonloppua sinulle =)

  VastaaPoista